Bolle opskrift, Fødselsdagsboller

Bolle opskrift, Fødselsdagsboller




BOLLE OPSKRIFT. Bolle opskrift, lækker opskrift på boller




Bolle, opskrift


BOLLE OPSKRIFT. Bolle opskrift, lækker opskrift på boller  Tid: Ukendt Bolle opskrift, Fødselsdagsboller  Personer: Ukendt


Ingredienser

150 g smeltet margarine (eller tilsvarende mængde oliemargarine)50 g gær2 1/2 dl mælkEvt. 1 stor spsk honning (eller 40 g sukker)1/2 tsk salt2 æg500 g mel


Boller, opskrift, bolle



Sådan følger du opskriften

Lun mælken – den må ikke være mere end lunken –og rør gæren ud heri. Tilsæt den afkølede, smeltede margarine, salt og æg. (Hvis du bruger oliemargarine, lunes mælken sammen med oliemargarinen). Tilsæt honning eller sukker – honningen bliver flydende og dermed nemmere at røre ud, hvis du sætter den i mikroen i ca. 15 sekunder. Rør rundt og tilsæt så mel lidt efter lidt. Dejen skal være blank og smidig, når den sættes til hævning. Hæver mindst 45 min. i en skål med et viskestykke over. Ælt dejen let og del den i 18 boller, der sættes på plade. Efterhæver ca. 30 min. Pensles med æg og bages ved 200° ca. 15-20 minutter, til bollerne er gyldne. Afkøler på bagerist. Fryseegnede!Det er vigtigt at få æltet dejen rigtig godt igennem, før den stilles til hævning, og det er også vigtigt, at der ikke kommer for meget mel i. Bollerne kan også pensles med mælk – eller man kan helt undlade pensling. Når du skal tjekke, om bollerne er færdige, kan du vende en bolle og banke let på bunden. Det skal lyde hult...


Godt at vide om opskriften

Boller er og bliver altid et hit både blandt børn og voksne.


Bolle, opskrift

Bolle opskrift, Fødselsdagsboller