”Tag-med” brød med pikant fyld

”Tag-med” brød med pikant fyld




”Tag-med” brød med pikant fyld - velsmagende




”Tag-med” brød med pikant fyld - velsmagende


”Tag-med” brød med pikant fyld - velsmagende  Tid: Ukendt ”Tag-med” brød med pikant fyld  Personer: Ukendt


Ingredienser

ca. 20 stk.
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 dl surmælksprodukt, højst 1,5 g fedt pr. 100 g
1 spsk salt
200 g grahamsmel
800 - 900 g hvedemel
1 æg til pensling
Fyld:
100 g bacon
2 løg
2 gulerødder
1 rød peber
4 tomater
evt. 2 spsk persille eller frisk basilikum
salt og peber


brød, pikant, fyld, indbagt, opskrift



Sådan følger du opskriften

Opløs gæren i vandet og tilsæt surmælksprodukt, grahamsmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Skær bacon i små tern og brun det i en gryde uden fedtstof. Tilsæt hakkede løg, gulerødder og peberfrugt i små tern og svits det med i 4-5 min. Skær tomaterne i tern, tilsæt dem evt. sammen med hakket persille eller basilikum. Kog det hele i ca. 10 min., til saucen er tyk. Smag til med salt og peber og lad fyldet køle af.
Del dejen i 20 stykker. Rul eller tryk hvert dejstykke ud til en cirkel på en halv cm's tykkelse. Fordel fyldet på midten af dejstykkerne. Fold dejen hen over fyldet og pres dejen godt sammen i kanten. Læg dejpakkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve en halv time. Pensel dejpakkerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 20-25 min.
Tip: Brødene er gode som frokost eller mellemmåltid og smager godt både kolde og lune.
Energi pr. stk:
1000 kJ (230 kcal) fordelt på:
protein 13%
kulhydrat 76%
fedt 11% (3 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
1 - 2 brød til frokost, evt. med en grøn salat til eller et halvt brød som mellemmåltid.



opskrift ”Tag-med” brød med pikant fyld - velsmagende

”Tag-med” brød med pikant fyld